Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Рено не виждат смисъл да наемат Алонсо само за 1 сезон

В Рено не виждат смисъл да наемат Алонсо само за 1 сезон

47
0
Сирил Абитебул

Управляващият директор на Рено Сирил Абитебул заяви, че не вижда смисъл тимът да наема Фернандо Алонсо за пилот само за една година. Един от последните слухове гласи, че испанецът може да премине във френския тим догодина. С него той спечели и двете си титли във F1 през 2005 и 2006 г.

„Ние не бързаме по отношение на пилотите и трябва да видим страничните ефекти от решението на Ред Бул по отношение на двигателите (да премине към Хонда), каза Абитебул пред испанския Марка.

– Но като цяло състезателите, които имаме, работят добре и ние искаме да запазим пилотите си. Спокоен съм, защото ако имаме добра кола и прогресираме като отбор, ще имаме пилотите, които искаме.“

Алонсо не е желан от водещите отбори в спорта – Мерцедес и Ферари, а в Макларън ситуацията не изглежда добре и тази година въпреки преминаването към задвижващите системи на Рено. Затова започнаха спекулации, че той може да си потърси друг отбор. Абитебул обаче отрича възможността това да е Рено.

„Не искам да окуражавам този слух, че ще вземем Алонсо. Мисля, че той първо трябва да реши какво иска да прави – дали ще продължи да кара в F1 или не, обясни Сирил.

– Уважаваме много Фернандо, но сме по-заинтересовани от пилоти, които искат да останат с нас в дългосрочен план. Ние все пак можем да сключим споразумение с Алонсо, но няма смисъл да го правим за една година.“

Екипът на Рено пък обяви, че отбелязва печалба за миналата година, което се случва за първи път от 2009 г. насам. За 2017 г. френския тим бележи значително увеличение в своите приходи. И от загуба в размер на 3.3 млн. паунда през 2016 г., тимът е приключил 2017 г. с  1.1 млн. паунда печалба.