Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Рено предприели драконовски мерки, за да се справят с проблемите с...

В Рено предприели драконовски мерки, за да се справят с проблемите с надеждността

37
0
Кевин Абринг

В екипа на Рено са предприели драконовски мерки, за да се справят с проблемите с надеждността на своята задвижваща система за 2018 г. Това заяви управляващия директор на французите Сирил Абитебул.

През миналия сезон агрегатите често се повреждаха, което доведе до множество отпадания на пилотите на Ред Бул, което съответно не даде възможност на Рикиардо и Верстапен да се борят за титлата.

А през тази година напрежението върху Рено ще бъде още по-голямо, тъй като компанията ще трябва да доставя мотори както на своя заводски тим и Ред Бул, така и на Макларън, които приключиха партньорството си с Хонда.

„Двигателят за 2018 г. е много по-близък до този, който имахме миналата година. А това не беше така през 2017 г. спрямо 2016 г., каза Абитебул. – Сменяме само елементи, които ще дадат разлика в представянето.

Миналата година сменихме почти всичко – двигателят с вътрешно горене и хибридните системи бяха нови. Сега променихме и вътрешната ни процедура при одобряване на нови части и мерките са драконовски.”