Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Рено удължиха срока за решението на Ред Бул относно моторите

В Рено удължиха срока за решението на Ред Бул относно моторите

63
0
Кевин Абринг

В екипа на Рено са удължили с 2 седмици срока за това в Ред Бул да решат дали ще използват техните задвижващи системи през следващия сезон или не. Това обяви управляващия директор на френския екип Сирил Абитебул.

По думите му тимът иска да продължи партньорството си с „биковете“ и затова има дават срок до 31 май. Въпросът е, че и ФИА трябва по принцип да одобри удължаването на срока, тъй като федерацията обяви датата 15 май за крайна.

Изглежда това се е случило, тъй като Абиетбул каза, че удължаването вече е факт. „След 12 години заедно, в които бяха постигнати много победи, сме готови да продължим работа с Ред Бул, каза Абитебул пред Auto Hebdo.

– Но не можем да гарантираме, че такова споразумение ще може да се случи след 31 май. Ние сме добри и им дадохме още 2 седмици да решат спрямо първоначалната дата.“

В същото време преговорите между Ред Бул и другия потенциален доставчик на двигатели Хонда ще продължат. Следващата среща ще бъде в уикенда на предстоящата Гран при на Испания на Каталуя в края на тази седмица.