Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Рено доволни от квалификацията си на Нюрбургринг

В Рено доволни от квалификацията си на Нюрбургринг

74
0
Виталий Петров

Рено се върнаха в топ 10 в днешната квалификация за Гран при на Германия, макар и само с единия автомобил. Виталий Петров ще се нареди девети на стартовата решетка, а Ник Хайдфелд е 11-и.

Не беше лесен ден, тъй като много трудно постигнахме добри настройки, а и тренировката сутринта се проведе при много студено време – коментира руснакът. – Работихме упорито и според мен трябва да сме сравнително доволни от постигнатия резултат. Бяхме обаче на ръба за влизане в Q3, което означава, че имаме още работа. Отборът бе фантастичен, както и автомобилът. Времето се променяше доста през последните два дни и се налага непрекъснато да адаптираш стила си към новите условия.

Хайдфелд от своя страна не бе разочарован, че не стигна топ 10, тъй като изпусна последния квалификационен сегмент само за 3 стотни от секундата.

Въобще не беше лошо представяне за мен, въпреки че щеше да е хубаво да съм в Q3 с някое и друго място по-напред. Утре много неща ще зависят от времето. Ако вали, няма да е ясно какво можем да очакваме, а и колата ни е по-добра на сухо в дълги серии обиколки. Едно нещо е ясно и то е, че се вървим отново напред. Целта ни определено са точки – заяви немският състезател.