Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Рено отново нямат скорост, технически проблем бави Хайдфелд

В Рено отново нямат скорост, технически проблем бави Хайдфелд

50
0
Виталий Петров

Труден ден изкара тимът на Рено на пистата Хунгароринг, където този уикенд се провежда 11-ия кръг от световния шампионат на Формула 1. И двамата пилоти на отбора Виталий Петров и Ник Хайдфелд се чувстваха по-добре в автомобилите си в последната свободна сесия спрямо вчерашните тренировки, но нямаха необходимата скорост и нито единият не стигна топ 10. Те вероятно ще правят по три спирания в бокса в утрешната надпревара, смята главният инженер Алан Перман.

Имахме проблеми със загряването на гумите, тъй като времето бе много променливо. Предната част бе крайно нестабилна, особено в девети завой и това ми коства две десети от секундата. Това, заедно с грижите със сцеплението, са основните ни главоболия този уикенд. Заубер изглеждат много конкурентоспособни спрямо нас и трябва да оправим всичко, защото амбициите ни са далеч по-високи – сподели Петров.

Хайдфелд пък имаше грижи с подаването на гориво сутринта и отборът смени необходимите части от системата, така че квалификацията му премина гладко поне в това отношение.

14-о място въобще не ни минаваше през ума, когато се събрахме в бокса за сесията, макар че може би е индикация за настоящото ни темпо. В момента трудно извличаме нещо съществено от автомобила. Въпреки всичко ще се борим в надпреварата, но все пак са ни необходими добра стратегия и хубав старт – допълни германецът.