Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Рено планират съществени промени по колата за 2020 г.

В Рено планират съществени промени по колата за 2020 г.

1081
0
Нико Хюлкенберг 2019 Австрия Рено
Нико Хюлкенберг в Австрия, снимка: Рено

В екипа на Рено планират съществени промени по колата за 2020 г. Това обяви управляващият директор на френския тим Сирил Абитебул. През тази година автомобилът на тима RS19 не е достатъчно конкурентен, за да могат Нико Хюлкенберг и Даниел Рикиардо да се борят за местата на подиума.

Освен това екипът от Енстън до момента е и зад Макларън в класирането при конструкторите, като заема 5-ото място. Това със сигурност не удовлетворява Абитебул, като за следващия сезон явно в Рено ще направят сериозни промени по болида, за да бъде той по-конкурентен.

„Пределно ясно е къде сме конкурентноспособни и къде не сме, каза Абиетбул пред Motorsport. – Нуждаем се от това да сме добри на писти като Силвърстоун, Пол Рикар и Жил Вилньов. Затова трябва да оправим нещата. А за това са ни нужни големи промени. Наясно сме къде са проблемите ни.“

Сирил каза още, че решаването на проблемите ще отнеме време. Той посочи, че в тима имат трудности с поведението на колата в средните по бързина завои. Пилотите на Рено страдаха особено много в Австрия, където и двамата не стигнаха до Q3. А след това в състезанието останаха извън зоната на точките.

Според Абитебул пистата Хокенхайм за предстоящата Гран при на Германия би трябвало да пасва на болида на Рено. А същото важи и за Хунгароринг, където ще е състезанието за Гран при на Унгария след седмица.