Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Рено се надяват на силен уикенд в Канада с новия двигател

В Рено се надяват на силен уикенд в Канада с новия двигател

55
0

Екипът на Рено се надява на силно представяне в предстоящата Гран при на Канада с новата спецификация на мотора. Те беше пусната още в предишния кръг в Монако, но тогава беше на разположение само на Кевин Магнусен. Сега с нея ще разполага и Джолион Палмър. 

Освен това по улиците на Монте Карло влиянието на подобрената задвижваща система не можеше да се усети много, като разликата във времената на обиколка беше едва 0.1-0.2 сек. За състезанието в Монреал очакванията са разликата да бъде около 0.5 сек на тур заради бързата писта с няколко дълги прави. На нея се кара на пълна газ в 60% от обиколката.

„Има няколко причини да бъдем оптимисти за Монреал, заяви управляващият директор на тима Сирил Абитебул. – Основната е, че и двамата ни пилоти ще разполагат с новия мотор, което ще се случи за първи път.

Задвижващата система работеше добре в Монако, но ще видим пълния й потенциал на пистата в Канада, която е много по-чувствителна по отношение на мощността. Всеки в екипа е много мотивиран да остави случилото се в Монте Карло зад себе си ( и двамата пилоти отпаднаха след инциденти) и да се състезава в много по-силна позиция.”

Заради сериозната си катастрофа в Монако, Палмър ще кара с ново шаси в Канада, тъй като старото в твърде много повредено, за да бъде оправено. Британецът се удари два пъти в стената при реалния старт на състезанието след прибирането на колата за сигурност, като се подхлъзна на зебрата на старт-финалната права. 

Специално интервю със състезателния директор на Рено Фредерик Васьор за развитието на тима и неговото бъдеще четете в новия брой 194 на списание ClubS1.