Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Верстапен не обръща внимание на приказки за нагласата му, Сайнц мл. иска...

Верстапен не обръща внимание на приказки за нагласата му, Сайнц мл. иска мястото в Торо Росо

59
0

Макс Верстапен заяви, че не обръща внимание на приказки за умствената му нагласа. 17-годишният холандец стана най-младия пилот, участвал в официална сесия от Формула 1 през уикенда в Япония. Догодина той ще е титуляр в Торо Росо.

Пилотът твърди, че не смята, че предизвикателството ще е толкова трудно за него от гледна точка на съзнание.

– Нямам никакъв проблем в това отношение. Спокоен съм и не искам да мисля за умствен стрес или колко силен трябва да си в този аспект, тъй като честно казано, намирам подобни неща за глупост. Естествено, че трябва да си наясно какво да очакваш преди да седнеш в автомобила. Но след няколко обиколки, започнах да се чувствам комфортно. Започваш да усещаш къде са лимитите. Напълно различно е от картинга. Спирачки, подаване на газ, как седиш в колата, какво виждаш. Това са основните разлики. От началото бяхме доста бързи, така че се адаптирах сравнително добре – обясни Верстапен.

В момента обаче все още не е ясно кой ще му е съотборник. Обявяването на Макс бе още преди Ред Бул да съобщят, че догодина Данил Квят ще е техен пилот. Жан-Ерик Верн призна, че изобщо не е наясно какво се случва, а междувременно Карлос Сайнц младши каза, че мечтата му е да кара в Торо Росо. Синът на световния рали шампион Карлос Сайнц по-рано сподели, че е шокиран от привличането на Верстапен. Той явно се почувства пренебрегнат, особено на фона на силното си представяне във Формула Рено 3.5, където стана шампион.

– Всичко е на масата – числа, резултати – и сега трябва само да чакам. Мечтата ми е да съм пилот на Торо Росо. В това няма съмнение. След пет години в програмата първо бих искал да се отплатя с добри резултати в F1 на Ред Бул за всичко, което те ми дадоха. Не съм говорил с никого в Ред Бул за позиция в Торо Росо. Не знаех предварително, че са избрали Макс, но предпочитам да е така – не ми харесва да обсъждам с тях това – каза той.

Сайнц младши сподели още, че ще трябва сам да си търси пътя, ако все пак не стане пилот във Формула 1 през програмата на Ред Бул за млади таланти:

– Не печелиш всеки сезон световните серии Рено, така че трябва да запазя инерцията. Ако не се получи (с Торо Росо), ще трябва сам да се справя.

Смята се, че конкурент на испанеца за кокпита е друг пилот от програмата – Алекс Лин, който е шампион в GP3.