Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Тойота разочаровани от квалификацията

В Тойота разочаровани от квалификацията

76
0

Екипът на Тойота остана разочарован от представянето си в квалификацията за Гран при на Китай, след като Ярно Трули постигна 9-о, а Тимо Глок – 12-о време на пистата в Шанхай. Отборът се надяваше на по-предни позиции на стартовата решетка, тъй като все още има шанс за 4-о място в класирането при конструкторите. Японският тим изостава с 16 точки от Рено в подреждането, но не губи надежда преди последните два старта от годината.

Днешната квалификация бе трудна. Очаквахме повече след вчерашното си добро представяне в свободните тренировки и това в сутрешната сесия – разочаровано обясни Трули. – Следобед обаче нещо се промени с условията на пистата. Гумите се пързаляха повече, нямаше сцепление и въобще всичко бе някак странно. Надяваме се да се стопли [за състезанието], тъй като работим по-добре с гумите.

Глок изкара още по-трудна квалификация, след като така и не успя да намери оптималния баланс за болида си.
Първите две излизания бяха добри, но въобще не се справих с по-мекия тип гуми. Колата бе с различно поведение във всяка обиколка, така че бе трудно да разбера какво става – обясни германецът.

Паскал Васлон, отговарящ за шасито технически директор на Тойота, описа същата картина като пилотите си. Французинът призна, че някои от моментите на най-лошо представяне са неясни за екипа и трябва да се разбере какво точно се е случило.