Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Торо Росо са доволни, в Заубер – разочаровани

В Торо Росо са доволни, в Заубер – разочаровани

40
0
Торо Росо

Отзиви от пилотите на Торо Росо и Заубер за представянето им в Гран при на Унгария:

Себастиен Буеми (8-и):

Фантастично състезание, едно от най-добрите за мен. Започнах от дъното на колоната и само за една обиколка изпреварих около десет автомобила. Влязох в ритъм и напреднах още повече на мократа писта. На сухо вече имах силно изразено недозавиване. В бокса отборът промени настройките на предното крило и ми помогна да запазя гумите и да взема още позиции. При втория дъжд болидът работеше много добре и поддържах отлично темпо, което ми помогна да взема тези четири точки.

Хайме Алгерсуари (10-и):

Поздравления за отбора, защото вкарахме и двата болида в точките. Все пак си мисля, че можех да завърша и на седмото място. Направих една от смените на гумите точно когато заваля отново – нямах температура в гумите, беше трудно да остана на пистата и излетях. Въпреки това продължих да се боря до края, но за съжаление се ударих с Кобаяши.

Камуи Кобаяши (11-и):

Направих добър старт и продължих в същия дух. Болидът се представи добре на мокро и имахме приемливо темпо на сухо. Смятах, че ще мога да взема точки, но грешах. От бокса искаха да сложа интермедии, когато заваля, но усетих, че условията на пистата се подобряват и прецених да не го правим. Така се изкачих до седмо място, но изчакахме прекалено дълго до следващата смяна на гумите и вече можех да се защитавам, а с незибежния трети стоп изпаднах от зоната на точките.

Серхио Перес (15-и):

Много съм разочарован, след квалификациите очаквах много повече от това състезание. Проблемите започнаха още от първата обиколка. Нямах никакво сцепление и се борех с автомобила, за да остана на пистата. В първия завой загубих цели десет позиции и вече бях 20-и. Бях по-бавен от най-бавните. Тогава наказанието ми с минаване през бокса само влоши нещата. На старт-финалната права изпреварих Хейки Ковалайнен, защото той спря много късно, а там имаше жълти флагове (заради запалилия се болид на Ник Хайдфелд – бел.авт.).