Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Торо Росо се надяват на по-добре резултати в състезанието

В Торо Росо се надяват на по-добре резултати в състезанието

32
0

Известно разочарование изпитваше Себастиен Буеми след края на квалификацията за утрешната надпревара по улиците на Монте Карло. Швейцарският пилот смяташе, че е възможно да стигне последния сегмент на тренировката за място на грида с оглед на резултатите си от сутрешната сесия, но това не му се удаде.

– Освен това не можеш да си доволен, ако не успееш да извлечеш максимума от автомобила. Нямах прекалено големи проблеми с трафика. Мисля обаче, че не се справихме добре с промяната в температурата от сутринта до следобед и гумите работеха по-различно – коментира Буеми.

Целта му за надпреварата ще е да се класира в зоната на точките, което не е невъзможно от 13-о му място на стартовата решетка. Още по-важно обаче е да стигне финала, за което разчита на по-доброто състезателно темпо на STR5.

Съекипникът му Хайме Алгерсуари от своя страна изрази удовлетворение от факта, че е дал най-доброто от себе си.

– Но никак не съм щастлив от това с колко трафик се сблъсквах във всяка от обиколките ми – особено в последния тур, когато трябваше сериозно да намаля накрая, а това сложи край на надеждата ми да прескоча Q2 – ядосваше се далият 17-о постижение испанец. – Основната ми цел ще е да завърша, тъй като това е начинът да трупам опит.