Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Уилямс доволни от темпото си в дълги серии

В Уилямс доволни от темпото си в дълги серии

45
0
Валтери Ботас

Работа по аеродинамиката, настройки и гуми свърши тимът на Уилямс по време на свободните тренировки за Гран при на Италия.

Валтери Ботас и Фелипе Маса дадоха пето и девето време във втората сесия. Шефът на отдела за представяне на тима Роб Смедли заяви, че в екипа са успели дори да свършат повече от планираното.

– Изпълнихме цялата предварително начертава програма, че и малко повече, така че съм доволен от деня – обясни Смедли. – Имаме някои ключови данни от събраната за аеродинамиката информация. Управлението на гумите се получи добре. Темпото ни в дълги серии обиколки изглежда конкурентно, като се справихме и с двете спецификации гуми. Имаме много работа с данните, за да се подготвим за утре, но е окуражително начало на уикенда.

Ботас също каза, че специалният аеропакет за Монца работи както са очаквали в екипа.

– При толкова ниско аеропритискане болидът се пързаля малко повече, но се справяме. Наистина съм доволен от скоростта си в дълга серия, но има още какво да извлека. Битката в квалификация ще е сериозна, но тази вечер ще се трудим упорито и ще открием къде можем да напреднем – добави финландецът.

Фелипе Маса определи деня си като приличен, но и той отбеляза, че има доста работа преди утрешната сесия за разпределение местата на грида:

– Могат да се направят още подобрения, за да сме сериозни съперници. Работихме упорито през деня, но утре ще можем да сравним скоростта си с тази на всички останали.