Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Уилямс смятат, че могат да задържат трета и четвърта позиция и...

В Уилямс смятат, че могат да задържат трета и четвърта позиция и в надпреварата

78
0

В отбора на Уилямс смятат, че могат да задържат трета и четвърта позиция и в надпреварата за Гран при на Япония, след като ги постигнаха в днешната квалификация на пистата Сузука.

Валтери Ботас и Фелипе Маса ще стартират от втора редица утре. Финландецът се класира трети (за шести път този сезон), а съотборникът му също направи силно каране на Сузука.

– Отборът се труди много упорито, а пилотите се справиха на пистата. Новият аеропакет работи добре и с това първата стъпка бе изпълнена. Намираме се на позициите, на които се надявахме да бъдем и сме уверени, че разполагаме с автомобил, позволяващ да ги задържим и утре. Дъждът може да направи състезанието интересно, но поради тази причина е дори още по-важно, че успяхме да се класираме толкова напред – коментира шефът на отдела за представяне Роб Смедли.

Ботас сподели, че целта е била точно трета и четвърта позиция – зад двата Мерцедес-а – и бе доволен, че това бе постигнато.

– Разликата спрямо първите двама всъщност е по-малка от очакваната и това е още по-положителен знак. Сузука не е лесна писта, а шансът за тайфун утре прави нещата още по-трудни. Смятам, че имаме шанс за подиум, независимо от времето – допълни финландецът.

Съотборникът му имаше грижи вчера, когато се оплака от липса на сцепление и се надяваше да ги преодолее днес:

– За щастие всички проблеми бяха оправени. Квалификационната сесия бе положителна за отбора, като двете ни коли са на втора редица. Нещо не ми достигна за третата позиция, но знам, че темпото на болида е добро и съм доволен. Трябва да се концентрираме върху работата си утре, независимо какво е времето.