Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Уилямс не се съмняват, че задвижващата им система е същата като...

В Уилямс не се съмняват, че задвижващата им система е същата като на заводския тим на Мерцедес

39
0

Техническият шеф на Уилямс Пат Саймъндс не се съмнява в това, че тимът от Гроув получава същата задвижваща система като заводския екип на Мерцедес. Неговото изявление бе по повод коментар на Фелипе Маса след финала на Гран при на Австралия.

„Трудим се упорито с двигателя, за който съм сигурен, че има подобрения и ние искаме да ги получим, защото разликата със сигурност е прекалено голямо. Наистина се надявам, че разполагаме със същия агрегат, не виждам защо би било другояче”, каза в Мелбърн бразилският пилот.

Това веднага бе изтълкувано като подозрение от страна на Маса дали Мерцедес дава на Уилямс абсолютно същата задвижваща система, с каквато карат Люис Хамилтън и Нико Розберг.

„Нямаме никакви съмнения по отношение двигателите на Мерцедес. Работните ни отношения с целия екип в Бриксуърт са страхотни. Знаем колко упорито се трудиха там, за да има задвижващата система най-добро представяне в Австралия. HPP (High Performance Powertrains) постоянно проверява данните и всички агрегати са изключително близки като представяне. Нашата цел е да продължим да развиваме колата, за да сме в състояние да се борим с Ферари”, заяви Саймъндс, цитиран от Аутоспорт.

Оперативният шеф Роб Смедли от своя страна смята, че няма причина Уилямс да не успее да намали разликата спрямо отбора от Бракли. „Трябва да се стремим към тяхното ниво. Разликата е голяма, но не е непреодолима. Миналия сезон демонстрирахме, че можем да развиваме автомобила толкова добре или дори по-добре от останалите. Сега просто е необходимо да продължим в същия дух”, каза Смедли.

Форс Индия пък също използва мотори Мерцедес и заместник-шефът на отбора Боб Фърнли бе категоричен, че изискването за равнопоставеност по отношение на агрегатите е залегнало в договора между екипа и доставчика. „Мерцедес винаги са били точни с нас”, допълни той.