Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Уилямс се надяват да спечелят точки утре

В Уилямс се надяват да спечелят точки утре

58
0

На 7-а и 17-а позиция на грида ще се наредят Нико Розберг и Казуки Накаджима за Гран при на Европа утре на уличната писта във Валенсия. Немският пилот без особени проблеми се нареди сред най-бързите 10, докато съотборникът му претърпя повреда още в началото на сесията и отпадна рано от борбата. Засега проблемът остава неидентифициран. Розберг поне остана сравнително доволен от представянето си.

– Като цяло квалификацията беше ОК. На седмо място съм, с доста гориво, вероятно повече от това на всички около мен, така че стратегията ми за надпреварата е силна. Нямаше никакъв смисъл да се пробвам да изпреварвам колите с KERS, защото те така или иначе ще ме изпреварят на старта. Предпочитам да съм зад тях с повече бензин в колата и да ги бия в състезанието. Това трасе пасва на автомобила ни, така че утре можем да спечелим точки – заяви Нико.

Накаджима от своя страна успя да обясни, че заради повредата в първия квалификационен сегмент не е успял да демонстрира потенциала – и своя, и на колата си. Японецът съжаляваше за пропуснатата възможност, тъй като според него бе достатъчно бърз, за да стигне топ 10 днес. Главният инженер операции на пистата Род Нелсън пък потвърди, че Казуки няма вина за случилото се:

Все още разследваме проблема, заради който спря на пистата, но знаем със сигурност, че не беше пилотска грешка. От позицията на Нико сме сравнително доволни. Той е от чистата страна на грида, което е огромно предимство – допълни Нелсън.