Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Уилямс се надяват на подобрено представяне в Шанхай

В Уилямс се надяват на подобрено представяне в Шанхай

48
0

Уилямс ще се постараят да подобрят представянето си в предстоящата Гран при на Китай в сравнение с изминалите три кръга от световния шампионат на Формула 1 за 2010 г.

– След проблемите, с които се сблъскахме в Малайзия, целта ни за Китай е да подобрим представянето си. Има няколко очевидни области, нуждаещи се от вниманието ни. Първо, трябва да подсигурим достигането и на двамата ни пилоти до топ 10 в квалификациите, за да им дадем възможно най-голям шанс за спечелване на точки в състезанията. Освен това трябва да работим по стартовете си. Решихме проблемите с потеглянето от грида на Рубенс [Барикело]. В петъчните сесии [в Шанхай] ще продължим да тренираме стартове. По отношение развитието на автомобил работихме упорито по производството на някои аерокомпоненти за предното и задно крила за предстоящата надпревара – разкри техническият директор на отбора Сам Майкъл.

Барикело, както и немалка част от колегите си в Гран при, харесва Шанхай Интернешънъл Съркюит.

– За добро време в обиколка се изисква сила повече по отношение на аеродинамиката, отколкото в механичен аспект. Оптималният вариант на компромис винаги е труден за постигане. Аз спечелих първия старт в Шанхай и мястото винаги е било специално за мен. Винаги, когато си спомня тази победа, си мисля, че отново мога да съм на върха – откровен бе бразилецът.

Младият му съотборник Нико Хюлкенберг се е състезавал на тази писта, когато бе част от отбора на Германия в A1GP. Той определено се радва, че вече познава трасето, тъй като това означава, че няма да му се наложи да го учи в петък по време на първите свободни тренировки.

– Това е едно от любимите ми места – много дългата обратна права е чудесна за изпреварвания. Точно там би трябвало да се случват доста неща по време на състезанието. Летя за Китай в понеделник, не толкова за аклиматизация, колкото да се разходя: градът е наистина разкошен – сподели Нико.