Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Уилямс притеснени от неравностите по трасето в Остин

В Уилямс притеснени от неравностите по трасето в Остин

44
0

Техническият директор на Уилямс Пат Саймъндс заяви, че е притеснен от неравностите на трасето в Остин преди началото на уикенда за Гран при на САЩ. Според него за последните години тяхното състояние се е влошило, което доведе до двойното отпадане на пилотите на тима Фелипе Маса и Валтери Ботас в надпреварата миналата година. Те не завършиха заради проблеми със задното окачване.

„Освен времето, едно от нещата, които ни изненадаха миналата година, бе колко неравна е станала пистата за една година, каза Саймъндс. – Надяваме се, че не е станала още по-лоша тази година, като през миналата състоянието й си беше предизвикателство и доведе в крайна сметка до отпадането на двете ни коли.”

„Трасето е наистина чудесно за каране, защото имаш всичко – бързи завои, бавни такива и дълга права, която е добра за изпреварвания, сподели Маса. – Харесвам и самия град Остин, като атмосферата по време на уикенда е страхотна. Успях да постигна добри резултати тук в миналото и се надявам да имам страхотно състезание и тази година.”