Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Верлайн бил водещ кандидат за второто място в Заубер

Верлайн бил водещ кандидат за второто място в Заубер

49
0

Паскал Верлайн е водещ кандидат за второто пилотско място в Заубер, твърди Аутоспорт. Швейцарският тим вече потвърди оставането на Маркус Ериксон и за 2017 г., допълвайки, че името на другия състезател ще бъде съобщено на по-късен етап.

Според информацията в Хинвил първоначално се надявали да задържат и Фелипе Насър. Основният спонсор на бразилския пилот Банко до Бразил обаче не потвърдил дали ще продължи да подкрепя състезателя, което било пречка и за финализиране на контракт с тима. Разговорите били прекратени и Верлайн се озовал начело в списъка на Заубер, тъй като разполага с достатъчно средства.

Твърди се, че спортният шеф на Мерцедес Тото Волф (чието протеже е Верлайн) се е срещнал с Мониша Калтенборн по време на уикенда за Гран при на Бразилия. Темата на разговора били именно пилотите.

Паскал Верлайн бе смятан за сериозен кандидат за Форс Индия, където обаче предпочетоха Естебан Окон за съотборник на Серхио Перес. При това положение пред германеца останали два варианта: или да остане в настоящия си тим Мейнър, или да отиде в Заубер, където се откри място. Според Аутоспорт мениджмънтът на Верлайн смята швейцарския екип за по-силна и стабилна възможност.

Калтенборн обясни в Бразилия, че се надява да потвърди пилотите на Заубер преди края на сезона. В отбора обаче не бързали с решението, тъй като имат избор между няколко добри опции. Насър все пак може да остане, но е важно да запази спонсорските си пари. Рио Харианто също бил обмислян като вариант. Първият индонезийски пилот във Формула 1 не успя да завърши дебютния си сезон с Мейнър, тъй като средствата му свършиха. Редица азиатски компании обаче проявявали интерес да подкрепят Харианто, макар че той все още няма нищо потвърдено.

Естебан Гутиерес също проучва дали може да се върне в Заубер. В сегашния му тим Хаас задържаха Ромен Грожан и привлякоха Кевин Магнусен за следващия сезон във Формула 1.