Начало Moto News Валентино Роси стартира първи на Херес

Валентино Роси стартира първи на Херес

48
0

Седемкратният световен шампион в MotoGP Валентино Роси с Yamaha изненада всички със страхотна обиколка в самия край на квалификацията и си осигури първата стартова позиция на пистата Херес в Испания, където утре ще се проведе 4-ия кръг от първенството.

Доктора постигна време от 1:38.736 минути и успя да спечели първи полпозишън за сезона, като даде заявка за победата. Плътно зад него обаче са шампионът Хорхе Лоренсо с Yamaha (+0.122 сек) и лидерът в първенството Марк Маркес от Repsol Honda (+0.155 сек).

Лоренсо изглеждаше като фаворит за победата в квалификацията и бе водач през голяма част от нея, като водеше непрестанна битка с Маркес във всеки сектор от трасето. Двамата бяха много близо един до друг, което остана така и до финала. В крайна сметка обаче Роси напомни за златните си години в спорта, правейки невероятна обиколка в последния възможен момент.

Андреа Довициозо с Ducati ще потегли четвърти, като той остави зад себе си двамата пилоти на Suzuki – Маверик Винялес и Алейш Еспергаро. Дани Педроса с Repsol Honda остана 7-и, а Пол Еспергаро от отбора на Tech 3 Yamaha и Ектор Барбера от отбора на Avintia бяха най-бързите частни пилоти съответно на осма и девета позиция.

Пълните резултати от втората квалификация можете да видите ТУК