Начало Formula E News Вандоорн, Мортара и Гутиерес доволни от развитието на Мерцедес-а за Формула Е

Вандоорн, Мортара и Гутиерес доволни от развитието на Мерцедес-а за Формула Е

376
0
Мерцедес-Бенц EQ Silver Arrow 01
Мерцедес-Бенц EQ Silver Arrow 01 в тестовете на пистата Варано; снимка: Мерцедес

Тимът на Мерцедес направи още един тест преди дебюта си във Формула Е по-късно през тази година. Екипът Мерцедес-Бенц EQ проведе изпитанията в Майорка на пистата Варано, където изпробва последната серия новости за автомобила си. Зад волана се редуваха Щофел Вандоорн, Едоардо Мортара и Естебан Гутиерес.

„Беше положителен тест, който ни даде възможност да направим доста километри”, коментира Вандоорн

„Отбелязахме стабилен напредък и всичко премина гладко. Бе невероятно да започнем постепенно работа по различни области от автомобила. Но времето като че ли отлита, а имаме още много работа.”

Мортара за втори път кара електрическия Мерцедес-Бенц EQ Silver Arrow 01. Той също заяви, че отборът е имал чудесен напредък.

„Прекрасно е да следиш еволюцията на автомобила и системите му. Очевидно е, че все още имаме много работа, но вървим в правилната посока. Надявам се да продължим така”, допълни пилотът.

За Естебан Гутиерес пробите на Варано бяха първа възможност да изпита електрическия автомобил

„Беше фантастично да карам колата за първи път. Благодаря на целия тим, че ми даде тази възможност. Беше страхотно забавление. Болидът изисква подход, различен от този към всяка друга едноместна състезателна кола. Наистина е уникален. Първоначално се съсредоточих върху това да свикна с автомобила. След това имахме важни тестове на механиката, трудихме се по различни системи. Направих и пълна състезателна симулация. Това бе страхотна възможност да упражня управлението на енергията в дистанцията на една цяла надпревара”, обясни Гутиерес.

Управляващият директор на тима Йън Джеймс от своя страна заяви, че отборът се сплотява непрекъснато в течение на работата

„Не остана много време до сезона. Много съм доволен от прогреса ни досега и последните изпитания. Изпипваме различни процеси. Пилотите дават добра обратна информация, което е от огромна помощ за по-нататъшното развитие на колата. Предстоят ни още много предизвикателства преди автомобилът да се състезава за първи път, но нямаме търпение да ги преодолеем”, добави Джеймс.