Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Вандоорн: Показах на какво съм способен

Вандоорн: Показах на какво съм способен

29
0

Щофел Вандоорн спечели точка още в дебютното си състезание във Формула 1, класирайки се 10-и в Бахрейн. Белгиецът заместваше този уикенд получилия забрана да кара Фернандо Алонсо в екипа на Макларън, след като се оказа, че испанецът има по-сериозни контузии от обявеното първоначално. Вандоорн обаче не се стъписа от това, че трябва да кара до много опитния Дженсън Бътън и направи страхотни квалификация и състезание.

„Постигнах максималното от дадената ми възможност и съм много доволен, заяви Щофел след финала. – Стартът беше малко труден. Имаше останки от колите в ляво и дясно. Беше много напрегнат. Имаше и много битка в първата обиколка.“

Единствено при потеглянето Вандоорн изостана малко и бе изпреварен и от Бътън, който беше зад него в квалификацията. След това обаче с напредване на състезанието белгиецът се придвижи напред и в крайна сметка стигна до зоната на точките.

„Още от началото на уикенда се чувствах много уверен в колата, каза още той. – Знаех, че мога да свърша добра работа. Доволен съм, че не допуснах никакви грешки на оперативно ниво и си тръгнах с точка, което е чудесен бонус.  

Бътън от своя страна изрази голямо съжаление, че не е успял да завърши, тъй като също смята, че е имал шанс да вземе точки. Той отпадна (на снимката горе) заради проблем с двигателя на Хонда след само 6 обиколки. „Движех с в режим на пестене на гориво и бях зад две коли, обясни Дженсън. – Бях точно зад тях въпрреки по-бавното ми темпо. Затова беше много болезнено. Бях в най-добрата си позиция по отношение на чистата скорост от доста време. Лош късмет. Мислех, че можехме да спечелим доста точки днес. Не само няколко.“

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.