Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Вандоорн: Показах на какво съм способен

Вандоорн: Показах на какво съм способен

81
0

Щофел Вандоорн спечели точка още в дебютното си състезание във Формула 1, класирайки се 10-и в Бахрейн. Белгиецът заместваше този уикенд получилия забрана да кара Фернандо Алонсо в екипа на Макларън, след като се оказа, че испанецът има по-сериозни контузии от обявеното първоначално. Вандоорн обаче не се стъписа от това, че трябва да кара до много опитния Дженсън Бътън и направи страхотни квалификация и състезание.

„Постигнах максималното от дадената ми възможност и съм много доволен, заяви Щофел след финала. – Стартът беше малко труден. Имаше останки от колите в ляво и дясно. Беше много напрегнат. Имаше и много битка в първата обиколка.“

Единствено при потеглянето Вандоорн изостана малко и бе изпреварен и от Бътън, който беше зад него в квалификацията. След това обаче с напредване на състезанието белгиецът се придвижи напред и в крайна сметка стигна до зоната на точките.

„Още от началото на уикенда се чувствах много уверен в колата, каза още той. – Знаех, че мога да свърша добра работа. Доволен съм, че не допуснах никакви грешки на оперативно ниво и си тръгнах с точка, което е чудесен бонус.  

Бътън от своя страна изрази голямо съжаление, че не е успял да завърши, тъй като също смята, че е имал шанс да вземе точки. Той отпадна (на снимката горе) заради проблем с двигателя на Хонда след само 6 обиколки. „Движех с в режим на пестене на гориво и бях зад две коли, обясни Дженсън. – Бях точно зад тях въпрреки по-бавното ми темпо. Затова беше много болезнено. Бях в най-добрата си позиция по отношение на чистата скорост от доста време. Лош късмет. Мислех, че можехме да спечелим доста точки днес. Не само няколко.“