Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Вандоорн щастлив от F1 теста си, Макларън впечатлени от белгиеца

Вандоорн щастлив от F1 теста си, Макларън впечатлени от белгиеца

21
0
Киарон Пилбийм,Щофел Вандоорн

Щофел Вандоорн впечатли екипа на Макларън, а самият той остана доволен от първия си тест с болид от Формула 1.

Белгийският пилот, за когото се смята, че със сигурност ще стане титуляр в тима от Уокинг, понастоящем се състезава в GP2 с екипа на АРТ, но получи шанс да кара MP4-29. От екипа коментираха, че е проявил забележителна зрялост, дал е чудесна обратна информация на инженерите и е изградил много стабилно темпо в рамките на деня.

Макларън бяха един от екипите, работещи през вчерашния ден с Пирели, така че Вандоорн прави основно изпитания на прототипни спецификации хард за 2015 г. Той обаче успя да вмъкне и серия с медиум от настоящия сезон през втората половина от деня.

Това бе фантастичен ден за мен – първото ми изживяване зад волана на автомобил от Формула 1 – коментира 22-годишният белгиец. – Бе ми дадена великолепна възможност да натрупам много обиколки. Искам да кажа огромно благодаря на хората в тима. Всички бяха невероятно добре настроени, помагаха ми. Беше страхотно и да дам приноса си към тест програмата им. 136 обиколки е фантастично постижение, което освен това ми дава право да получа суперлиценз за F1.

Следващото нещо, върху което Вандоорн ще се съсредоточи, са GP2 надпреварите, които ще се проведат в Монте Карло през следващата седмица. Състезанията са част от поддържащите стартове за Формула 1.

Междувременно настоящите титуляри на Макларън Дженсън Бътън и Кевин Магнусен провеждат подготовка за Гран при на Монако в завода в Уокинг.