Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Вандоорн ще прави тестове за Макларън, Окон за Мерцедес

Вандоорн ще прави тестове за Макларън, Окон за Мерцедес

35
0

Щофел Вандоорн ще прави изпитания за екипа на Макларън по време на тестовете в седмицата след Гран при на Испания на 17 и 18 май. Белгиецът ще кара в сряда във втория ден, а в първия зад волана ще бъде титулярът Дженсън Бътън. Вандоорн участва в Гран при на Бахрейн, замествайки Ферннадо Алонсо, и донесе първата точка за тима от Уокинг за 2016 г.

Тестпилотът на Рено Естебан Окон пък ще седне в кокпита на Мерцедес за втория ден от изпитанията, а в първия ще кара лидерът в шампионата Нико Розберг. Така само в рамките на 2 дни Окон ще изпробва колите на Рено и Мерцедес, тъй като ще кара за френския тим в първия ден от изпитанията на Каталуня. Преди това в петък той ще кара за Рено и в първата свободна тренировка.

За екипа на Хаас в изпитанията ще карат титулярните пилоти Грожан и Гутиерес, за Форс Индия и в двата дни обиколки ще върти резервният пилот Алфонсо Селис, а за Уилямс това ще правят Маса и пилотът по развитието на тима Алекс Лин. Ферари, Ред Бул, Торо Росо и Мейнър още не са обявили пилотите, а екипът на Заубер няма да участват в тестовете.