Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Вандоорн има и други опции, ако не бъде нает от Макларън

Вандоорн има и други опции, ако не бъде нает от Макларън

29
0

Щофел Вандоорн заяви, че има и други опции за 2017 г., ако не бъде нае за титуляр от екипа на Макларън. Белгиецът е резервен пилот в екипа от Уокинг, като този сезон дори участва в едно състезание в Бахрейн, където замести успешно контузения Фернандо Алонсо, завършвайки 10-и. Засега обаче не е ясно дали Вандоорн ще получи шанс от Рон Денис за следващия сезон, като възможността е той да замести ветерана Дженсън Бътън.

„Основната ми цел е да бъда във Формула 1 следващата година. Това не се е променило, заяви Вандоорн по време на тестовете на Силвърстоун. – Обвързан съм с Макларън и искам да бъда с този отбор следващата година. Прекарах много време тук с инженерите и усещам, че сме минали през перфектната подготовка. Просто имам нужда от това да получа титулярно място за 2017 г.”

Белгиецът отбеляза, че Макларън не е единствената му възможност да бъде на стартовата решетка догодина. „Много бих желал да се състезавам за този отбор, но както винаги съм казвал, ако поради някакви причини това не е възможно, съм позитивно настроен, че има и други възможни опции.”

Според слуховете няколко тима имат интерес към Вандоорн, сред които Рено, където спортен директор е бившия тим шеф на Щофел в екипа на ART Фредерик Васьор.