Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Вандоорн: Не знам дали моят проблем бе като този на Алонсо

Вандоорн: Не знам дали моят проблем бе като този на Алонсо

47
0

24-годишният Щофел Вандоорн направи първия си ден тестове като титулярен пилот в Макларън-Хонда, но успя да завърти само 40 тура след като сутринта след 2 подготвителни обиколки задвижващата система загуби мощност и той бе прибран от механиците до бокса.

Наложи се смяна на двигателя и по-късно той все пак се появи на пистата, но отново бе загубено много време за проверки и подготовки на екипа. Общо с 29-те тура на Фернандо Алонсо от вчера тимът има едва 69 обиколки, по-малко отколкото част от съперниците направиха за половин ден. Мерцедес вече направиха 362 за двата дни.

„Да, със сигурност не е добро начало на подготовката, каза белгиецът тази вечер на пистата Каталуния. – Всички се надявахме, че ще направим много повече проби, но това е положението. За мен всеки тур е важен. Миналата година участвах в Гран при на Бахрейн и зная колко е важен всеки ден, ясно е че Фернандо с 29 обиколки и аз с 40 не е добра новина, но все още не сме направили същински проби и не знаем къде сме. Имаме още набелязани проверки и се надяваме на поне един ден без проблеми, да изпълним пълна програма и да видим колко сме бързи.“

Вандоорн обясни още, че няма представа дали проблемът му сутринта е бил сходен с този на Алонсо от вчера, за който в Хонда подозират структурата на масления резервоар. Една негова промяна ще изисква още серия изменения, твърдят експерти, но до тази вечер японците не бяха категорични дали проблемът и при Щофел е произлязъл от същата причина.