Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Върнаха Занарди в интензивно отделение

Върнаха Занарди в интензивно отделение

1037
0
Алесандро Занарди, Алекс Занарди
снимка: BMW Motorsport

Алекс Занарди бе върнат в интензивно отделение в болница в Милано, след като състоянието му се влоши. Бившият пилот от Формула 1 бе преместен преди броени дни в специализиран рехабилитационен център. Това стана, след като лекарите му спряха седативите и прецениха, че общите му показатели позволяват подобно действие.

Занарди претърпя преди повече от месец сериозен пътен инцидент и е с тежки контузии на главата и лицето. 53-годишният атлет бе опериран три пъти в болницата в Сиена, където бе откаран след катастрофата. Връщането му в интензивно отделение е предизвикано от внезапно влошаване на състоянието му.

Семейството на Занарди пожела да не разкрива рехабилитационния център, където той бе откаран. Посетил го свещеник обаче разказа пред Гадзета дело Спорт какво е състоянието на Алекс.

„На моменти е в съзнание, буди се, но се изморява много бързо. Бил е много изтощен след прехвърлянето си от Сиена в центъра. Видях го за съвсем кратко време“, обясни отец Лука Поли.

„Сигурно е обаче, че този човек има огромно желание да живее. Наистина нямам представа откъде черпи тази енергия“, допълни свещеникът.

Синът на Занарди Николо пък сподели, че се притеснява не само за зрението на баща си, а дали ще могат отново да комуникират с него.