Начало Картинг Варсано спечели първото детско състезание от Соди за 2020 г.

Варсано спечели първото детско състезание от Соди за 2020 г.

562
0

Данаил Варсано стана победител в първото детско състезание от световните серии на Соди за 2020 г., което се проведе на 11 януари на пистата София Картинг Ринг. В надпреварата участваха 22 отлично подготвени деца, повечето от които преминали курс за млади шампиони на същата писта.

Варсано бе най-бърз в двете тренировки, а след това взе и полпозишъна. В полуфинала стана първи, а след това спечели и финал А с близо 4 сек аванс пред Тео Танев. Той имаше и шанс, след като на първия завой стана масово сбутване, от което той взе аванс. Данаил направи и най-бързата обиколка.

За Варсано надпреварата беше добра подготовка за световния финал в Дубай на 16-18 април. Трети финишира Живко Бостанджиев, но получи наказание от 10 сек, Така на подиума се качи Марко Гугушев. Топ 5 допълниха Калоян Бояджиев и Калоян Генов.

Във финал Б победител стана Габриел Алексдандров, следван от Калоян Николов и Михаил Михайлов. В този финал участва и една дама – Ния, която се представи силно и завърши 4-а. След нея се наредиха Димо Бусаров и Цветелин Цонев. Последният имаше проблеми с трафика в квалификацията и не успя да постигне добре време, за да участва във финал А.