Начало Избрани Васьор: Все още е прекалено рано да се говори за пилотския състав...

Васьор: Все още е прекалено рано да се говори за пилотския състав на Ауди през сезон 2026

1023
0
Фредерик Васьор
Фредерик Васьор; снимка: Алфа Ромео

Фредерик Васьор коментира бъдещето партньорство между Ауди и Заубер. Французинът вярва, че все още е прекалено рано да се говори за това какъв ще бъде пилотския състав на германския производител когато той влезе в F1.

Ауди потвърди влизането си във Формула 1 в края на август Два месеца по-късно марката от Инголщат заяви, че избира Заубер за свой партньор в световния шампионат. Отборът от Хинвил в момента работи с Алфа Ромео до края на сезон 2023. След това се очаква тимът отново да носи Заубер и да използва двигатели на Ферари до края на 2025 г.

Сътрудничеството между Ауди и Заубер неминуемо подхрани вълна от спекулации относно пилотския състав на бъдещия екип.  Настоящият пилот на Алфа Ромео Валтери Ботас приветства бъдещото сътрудничество между двете компании. Финландецът иска да остане в Хинвил до идването на Ауди, което да му позволи да участва в проекта на германския производител.

Същевременно в Германия излезе доклад, изготвен от известния репортер от F1 Ралф Бах. В него се твърди, че Ауди определя Мик Шумахер като водещ кандидат за място в своя отбор в бъдеще. 23-годиншният състезател все още няма подписан договор за следващия сезон. Има немалка вероятност германецът да бъде освободен от Хаас за сметка на Нико Хюлкенберг.

„Всичко около Мик е свързано с оставането му в F1 през 2023 . Според мен бъдещето му е в екипа на Ауди. Те определено го искат. Знам със сигурност, че вече се водят разговори по този въпрос“, каза Бах.

Въпреки това Васьор не смее да прави прогнози за толкова години напред. Шефът на Алфа Ромео е фокусиран върху настоящото партньорство на Заубер с италианския производител. Той смята, че е прекалено рано да се говори какъв ще е пилотския състав на Ауди през 2026 г.

„Все още е прекалено рано да се говори за пилотския състав на Ауди през сезон 2026“, сподели Васьор.

„Имаме академия и се опитваме да развиваме млади таланти и така нататък. Това ще бъде някъде по средата, защото ако говорим за деца, които днес се занимават с картинг, те ще бъдат готови по-скоро за 2030 или 2032-ра“, добави французинът.

„Сега имаме на борда пилоти като Валтери Ботас и Гуаню Жу. Освен това разполагаме и с Тео [Пурчер], който в процес на подготовка.“

„Ще имаме време да обсъдим това. Не съм сигурен, че в момента има пилоти на стартовата решетка, които имат договори до 2026 г г.“

Заубер ще прекрати търговското си партньорство с Алфа Ромео в края на 2023 г. Васьор предполага, че швейцарският отбор може да привлече нов титулярен спонсор за сезон 2024.

„Трябва да разграничите името на отбора, който може да бъде титулярен спонсор, от името на компанията. Името на компанията ще остане Заубер. Наименованието на шасито ще бъде Заубер. Все пак може да се може да се появи нов титулярен спонсор на отбора“, добави Фредерик Васьор.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от @alfaromeoorlen