Начало Избрани Васьор доволен от напредъка на Алфа Ромео

Васьор доволен от напредъка на Алфа Ромео

676
0
Фредерик Васьор
Фредерик Васьор; снимка: Алфа Ромео

Фредерик Васьор е доволен от напредъка на Алфа Ромео. Според него, разочарованието от седмото място в Маями е знак за прогреса на екипа от Хинвил през сезон 2022 в F1.

Лидерът на отбора Валтери Ботас беше на път да донесе второ поредно пето място на Алфа Ромео в състезанието на новата писта във Флорида. За нещастие на финландеца, той допусна грешка в заключителната фаза на надпреварата, която позволи той да бъде изпреварен от състезателите на Мерцедес.

Това беше разочароващ неуспех за отбора и пилота. Все пак, нивото на представяне на Алфа Ромео през този сезон е далеч от потискащите резултати, които белязаха последните няколко сезона в F1.

„Всъщност сме малко разочаровани от седмото място,  което само по себе си е наистина добър резултат. Това показва колко голям е напредъкът ни през тази година“, каза Васьор.

Бяхме наистина силни. През по-голямата част от състезанието се движехме на петата позиция. Намирахме се точно зад двата болида на Ред Бул и Ферари.“

Моментът на появата на автомобила за сигурност наистина ни повлия. Той унищожи предимството на Валтери пред двата Мерцедес-а.“

Все пак шестте точки са положителен резултат. Успяхме да запише още едно класиране в топ 10 и да добавим още точки в шампионата при конструкторите. Знам, че можем да се подобрим още повече.“

Ако не броим теча на вода в двигателя на Гуаню Жу, който го извади от строя след само шест обиколки, Васьор смята, че и двамата му пилоти са могли да спечелят точки в Маями.

Беше разочароващо да загубим Джоу в началото на състезанието заради теч на вода в двигателя. Смятаме, че той също щеше да участва в битката за точки“, добави французинът.

Ще трябва да решим проблема, който го принуди да спре. Искаме да се уверим, че бъдем по-силни и по отношение на издръжливостта.“

„Движим се в ясна и положителна посока. Можем да бъдем конкурентоспособни всеки уикенд. Продължаваме да се борим, за да постигнем повече успехи в следващите кръгове“, завърши Фредерик Васьор.