Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Васьор: Направихме огромна крачка напред по отношение на представянето във високоскоростните завои

Васьор: Направихме огромна крачка напред по отношение на представянето във високоскоростните завои

2214
0
Фредерик Васьор
Фредерик Васьор, снимка Ферари

Фредерик Васьор направи анализ на състезателния уикенд в Япония. Френският специалист е категоричен, че във Ферари са „направили крачка напред по отношение на представянето във високоскоростните завои.“ в сравнение с миналата година. Васьор също така посочи, че резултатът в Сузука е ясен пример за напредъка на Ферари от началото на 2024 г.

Ферари продължава силното си представяне през тазгодишната кампания. Скудерията записа четвърти пореден подиум благодарение на Карлос Сайнц. Испанецът финишира трети в Гран при на Япония. Неговият съотборник Шарл Льоклер остана четвърти. Петкратният победител в F1 потегли осми, но мина няколко позиции напред благодарение на алтернативната стратегия и страхотното управление на гумите

Ферари нямаше отговор на темпото на Ред Бул в Сузука. Отборът от Милтън Кийнс записа трети пореден двоен успех на легендарното японско трасе. Въпреки това Скудерията намали двойно изоставането си спрямо тима в сравнение с миналогодишната Гран при на Япония. Освен това Ферари успя да се справи с Макларън, чийто автомобил традиционно е много силен на писти с бързи завои.

Васьор коментира представянето на Ферари в Япония. Французинът е категоричен, че отборът е направил огромна крачка на писти с високоскоростни завои.

„Направихме огромна крачка напред по отношение на представянето във високоскоростните завои. Това е очевидно в сравнение с миналата година. Сузука със сигурност беше добър пример“, сподели Васьор.

„По отношение на управлението на гумите имахме някои други слабости. Това винаги е един вид компромис- някъде се подобряваш, а някъде губиш“, продължи шефът на Ферари.  „Като цяло смятам, че ако се сравняваме с Ред Бул през последните четири състезания миналата година и първите четири състезания този сезон, то определено направихме прилична крачка напред.“

„Целта за нас е да ги догоним. Да, те със сигурност все още са малко по-напред. Затова трябва да успеем да ги поставим под натиск. Всеки прави повече грешки когато е под натиск. В Япония това не се случи, но се надявам, че ще бъде така в следващите стартове“, каза още Васьор.

Според Кристиан Хорнер по-високите температури в неделя са помогнали на Ред Бул да се чувства по-комфортно на трасето и да запише двоен успех. В същото време Васьор отрече спекулациите, че от Ферари са щели да бъдат по-близо до Ред Бул, ако условията са били по-хладни.

„Мисля, че в Китай ще имаме възможност да тестваме автомобила при по-студени условия. Не знам дали ще е по-добре, защото направихме само третата тренировка при по-студени условия. Не съм сигурен, че бяхме в по-добра форма. Никога не се знае за настройките на двигателя, нивото на горивото и така нататък. Деградацията беше под контрол за нас в събота, но и за тях [Ред Бул]. В състезанието тя беше почти същата“, завърши Фредерик Васьор.