Начало Избрани Ваулс: Представянето на Албон в Монца е по-добро дори от това в...

Ваулс: Представянето на Албон в Монца е по-добро дори от това в Монреал

1037
0
Александър Албон, Уилямс
Александър Албон, снимка Уилямс

Джеймс Ваулс отново похвали Александър Албон. Директорът на Уилямс обяви, че представянето на англо-тайландският състезател на Монца е било „по-добро от това в Монреал“. Ваулс също така каза, че представянето на Уилямс е много над неговите очаквания откакто застана начело на отбора от Гроув.

Албон финишира на седма позиция в състезанието за Голямата награда на Италия. Състезателят на Уилямс показа отлична скорост на бързото италианско трасе. Албон разполагаше с автомобил, който бе ужасен в завоите, но много бърз на правите. Именно тази невероятна топ скорост му позволи да задържи зад себе си Ландо Норис от Макларън. Британецът така и не успя да изпревари своя съперник заради не толкова добрата топ скорост на MCL60. Норис на свой ред пък трябваше да се защитава от Фернандо Алонсо

Албон изравни най-доброто си класиране в Монца. Преди това той завърши на седмо място в Гран при на Канада. Подобно на Монца, трасето в Монреал пасваше добре на колата на Уилямс заради дългите прави.

Ваулс бе много щастлив от резултата на Албон. Британецът се включи по радиото веднага след края на Гран при на Италия и поздрави своя пилот. В същото време рейс инженерът каза на Албон, че това било е най-доброто му състезание откакто кара за Уилямс.

Ваулс също така каза, че задачата на Албон в Монца е била по-трудна от тази в Монреал, тъй като той е бил доста уязвим на италианското трасе.

„Представянето на Албон в Монца е по-добро дори от това в Монреал. Според мен в Монреал всъщност има само едно добро място за изпреварване. Ако излезете добре от завоя преди това и направите правилните неща, можете да „спрете“ автомобила зад себе си“, сподели Ваулс.

„В Монца има три или четири области, в които лесно можеш да загубиш позиция. Всъщност видяхте, че Алекс губи позиция, но когато я загуби, той веднага се позиционираше за следващата права и си я връщаше. Той много добре контролираше това, което правеше в състезанието. В крайна сметка резултатът беше много добър – седмо място. Щеше да е лесно да изгуби една, две или три позиции, но той не го направи.“

„Ако се върнем към Монреал, отново имахме късмет в някои отношения, защото зад нас беше Естебан [Окон] с „разклатеното“ задно крило. Тук имахме Ландо, който в някои моменти изоставаше с три десети при спускането към завой №1. Въпреки това Алекс завърши пред него“, добави директорът на Уилямс.

Очакванията бяха Уилямс да бъде много конкурентен на Монца заради характеристиките на трасето. Ваулс все пак призна, че Албон е направил много добро впечатление на Зандвоорт. Тогава той финишира осми на писта, която не трябваше да пасва добре на FW45

„Борбата за седмото място в шампионата е въпрос на точки. Ние не сме глупави. Знам, че ще е нужно само едно състезание, за да се унищожи напълно натрупаната упорита работа“, обясни Ваулс.  „Това, което беше важно за мен на Зандвоорт, беше да се уверя, че можем да продължим напред и да печелим точки на писти, които изискват повече притискане. Задачата ни беше да успеем да се справим с очакванията за Монца. Трябваше да печелим точки тук с автомобила, с който разполагаме. В крайна P7 бе мястото, на което автомобилът може да бъде в най-добрия случай“, каза още директорът на Уилямс.

Ваулс също така призна, че активът на Уилямс към този момент (21 точки) е „истинска мечта“.

„Да, определено съм изненадан. Щеше да е несериозно да захвърлим факта, че от много години сме в дъното на шампионата при конструкторите. Затова мястото  където сме сега, мисля, че е една истинска мечта“, заключи Джеймс Ваулс.