Начало Избрани Албон: Не разполагахме с необходимото темпо, но пък имахме отлична скорост на...

Албон: Не разполагахме с необходимото темпо, но пък имахме отлична скорост на правите

811
0
Александър Албон и Ландо Норис
Александър Албон и Ландо Норис, снимка Уилямс

Алекс Албон финишира на седмо място в състезанието за Голямата награда на Италия. Пилотът на Уилямс записа още силен резултат от началото на сезона и донесе ценни точки за своя отбор. Албон разкри, че високата максимална скорост на болида FW45 му е позволила да се защитава от атаките на Ландо Норис.

Албон направи страхотно впечатление по време на уикенда на Монца. Англо-тайландският състезател отново влезе в Q3 и даде шесто време след края на сесията. Албон направи добър старт и успя да остане в челната десетка. С напредване на надпреварата той бе застигнат от Норис. Британецът разполагаше с автомобил, който се държи много по-добре в завоите спрямо този на неговия съперник

Норис направи редица атаки срещу Албон. Пилотът на Макларън обаче така и не успя да мине пред своя съперник заради невероятната топ скорост на FW45. Именно това предимство помогна на Албон да запази позицията си в продължение на повече от 20 обиколки. В крайна сметка състезателят на Уилямс загуби позиция от Люис Хамилтън и завърши седми. Веднага зад 27-годишния състезател пък се наредиха Норис и Алонсо.

Албон разкри, че неговият автомобил е бил много тромав в завоите, но невероятен на правите. Освен това той е имал доста проблеми, свързани с износването на гумите.

„Беше сложно, защото бяхме много слаби в последния завой. Всъщност бяхме добри в Аскари, но твърде бавни в завой №11 [Параболика], заради което винаги ме настигаха там“, сподели Албон.

„Деградацията също беше огромна. Още преди началото си мислехме: „Това ще бъде наистина трудно състезание“, продължи пилотът на Уилямс. „Не разполагахме с необходимото темпо, но пък имахме отлична скорост на правите. Това беше нещото, което ми позволяваше да задържа Ландо. Очевидно трябва да е много разочарован, тъй аз бих бил на негово място.“

„Справяхме се добре на спирането за първи завой. Въпреки че имат повече притискаща сила от нас, те не успях да направят чисто изпреварване. Всеки път, когато се опитваха да ме изпреварят, те се стремяха да отворят широко траекторията“, добави Албон.

Албон призна, че от Уилямс са направили крачка напред. Но от друга страна, той очаква следващите няколко старта да бъдат доста трудни за тима.

„Смятам, чова е добра стъпка напред. Но все пак се притеснявам за писти като Бразилия и такива подобни. Намираме се на по-добро място. Имахме нужда от това, защото не мисля, че в следващите няколко състезания ще имаме някакъв шанс. Не искам да кажа, че ще свалим крака от педала на газта. В крайна сметка седмото място на Монца бе именно това, от което нуждаехме“, завърши Александър Албон.

Междувременно Логан Сарджънт финишира на 13-та позиция в надпреварата на пистата „Монца“ и отново си тръгна с празни ръце.

Благодарение на Албон, Уилямс се затвърждава все повече на седмото място при конструкторите. Тимът от Гроув увеличи аванса си спрямо Хаас, Алфа Ромео и Алфа Таури.