Начало Избрани Ваулс: Седмото място при конструкторите не е само заради късмет

Ваулс: Седмото място при конструкторите не е само заради късмет

1115
0
Джеймс Ваулс, Уилямс
Джеймс Ваулс, снимка Уилямс

Джеймс Ваулс анализира напредъка на Уилямс в последните няколко надпревари. Британският специалист заяви, че седмото място при конструкторите не е само заради късмет и е реално отражение на представянето на тима на пистата.

Уилямс направи огромна крачка напред по време на домашната си надпревара във Великобритания. Отборът от Гроув спечели 4 точки благодарение на осмото място на Александър Албон. Благодарение на този резултат Уилямс се изкачи до седмото място при класирането и се изравни по точки с Хаас. Американският отбор обаче има по-лоши индивидуални класиран, заради което заема осмата позиция

Уилямс се намира в най-добрия си сезон от 2017 г. насам. Британският тим показва забележителен прогрес от началото на годината и успешно се бори с преките си съперници от Хаас, Алфа Ромео и Алфа Таури.

Ваулс настоява, че Уилямс дължи позицията си в подреждането на най-добрите на упоритата си работа в областта на развитието, а не само на късмет.

„Седмото място при конструкторите не е само заради късмет, Това се дължи благодарение на последните актуализации в болида, както и силните резултати в Монреал и Силвърстоун“ сподели Ваулс.

„Да, имахме малка доза късмет. Имахме и резултати, които наистина бяха възможни благодарение представянето на автомобила. Въпреки това не бяхме постигнали всичко, на което сме способни. Пример за това е случилото се в  Австралия“, добави шефът на Уилямс.

„Мястото, на което се намираме, е добро отражение на представянето на този автомобил. Ще има писти, които не ни подхождат Там съперниците ни от Хаас или Алфа Ромео ще започнат да печелят точки. Разбира се, тук важи и обратното- ще има други писти, на които ние ще имаме възможности да се борим за точки. Очаквам това да бъде историята до края на настоящата кампания.“

Ваулс потвърди, че Уилямс ще продължава да внедрява подобрения в FW45. Британецът посочи, че някои от тях са специално за някои от предстоящите писти в графика на F1.

„Подобренията работят доста добре. Те бяха разпределени на два транша – по-големият пакет в Монреал за Алекс и след това предното крило на Силвърстоун. Имаме и други елементи, които са по-специфични за писти като Спа и Монца. Те са по-подходящи за разположението на тези трасета. След това има усъвършенстване на настоящия пакет и малки подобрения.“

„Това е планът до края на годината. Не мисля, че той ще се различава от този на съперниците ни. Целта ни е да оптимизира пакетът, който имате и постепенно да започваме на насочваме погледа си към следващата година“, завърши Джеймс Ваулс.

По-рано тази седмица Уилямс обяви разцветката, която ще използва в Сингапур, Япония и Катар. Специалната ливрея е посветена на Гълф Ойл и бе избрана след онлайн гласуване.