Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Във Ферари имат реактивен режим, твърди Хамилтън

Във Ферари имат реактивен режим, твърди Хамилтън

5299
0
Люис Хамилтън
Люис Хамилтън, снимка: Мерцедес

В екипа на Ферари имат реактивен режим на двигателя и достигат невероятни скорости на правите. Това заяви Люис Хамилтън след днешната квалификация за Гран при на Русия.

Британецът все пак успя да се класира между двамата пилоти на Скудерията и ще потегли 2-и, зад Шарл Льоклер. Шампионът обаче ще стартира с по-бавните гуми медиум, които са по-издръжливи. Но това може да му коства загуба на позиция на старта спрямо Себастиан Фетел, който потегля до него със софт.

„Беше тежка квалификация, защото пилотите на Ферари имаха невероятни скорости на правите, обясни Хамилтън. – Те отиват на друго ниво с техния квалификационен режим. Той е нещо повече – като реактивен режим. Дори да сме начело, те са толкова бързи, че ще ни изпреварят лесно с това, което имат.”

Според Люис последните му обиколки са били наистина добри и са със стойността на полпозишън. Но последният не е бил възможен заради отличната работа на Шарл Льоклер.

Все пак да се класира между двамата е голямо постижение за него. Хамилтън се надява различната стратегия с гумите медиум да му помогне утре в състезанието.

Другият пилот на Мерцедес Валтери Ботас допусна грешки и в двете си обиколки в Q3. Така той остана 5-и и бе разочарован. Той сподели, че е имал трудности на завой 13, където се е пързалял много и е загубил няколко десети от секундата.