Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Във Ферари доволни от петъчния ден

Във Ферари доволни от петъчния ден

53
0
2012,канада,Ферари,Фернандо Алонсо

Елипът на Ферари направи положителна равносметка след първия ден в Канада. Италианският отбор изпробва нова изпускателна система, която бе оценена като положителна промяна и от двамата пилоти. Така че тя ще бъде използвана и през следващите дни. Като спецификация тя е подобна на тази, използвана от Макларън и Заубер.

Алонсо завърши деня втори на 0,054 сек зад Хамилтън, а Маса бе трети на 0,151 сек.

„Много съм доволен от свършената днес работа“, радваше се Алонсо. „Сутринта бяхме концентрирани върху това, да изпробваме някои нови елементи. Следобед пък направихме сравнение на двата типа гуми и търсехме настройки за колата с много бензин на борда.

Първите индикации са много позитивни. Все още обаче е твърде рано да правим генерални заключения. Трябва да се концентрираме върху това, да анализираме данните и да се подготвим за остатъка от уикенда.

Пистата е много подобна на градско трасе. Затова е много важно да се намерят правилните точки за спиране и точното разстояние от стените, за да се постигне добро време и да се направят обиколки без грешки.“

„Денят бе позитивен за нас“, заяви от своя страна Маса. „Успяхме да направим доста обиколки и изпробвахме всичко, което бе в програмата ни. За щастие дъждът се размина, заваля силно точно след края на втората тренировка. Така че имахме и късмет.

Смятам, че новите части функционират добре, въпреки че е трудно да се каже, дали са значително подобрение. Във всички положения обаче новата конфигурация на колата е значително по-добра. Болидът е добре балансиран и показва завидно постоянство, дори при положение, че в момента няма много сцепление. Мога да кажа, че това е най-добрият петък през тази година. Надявам се нещата да продължат по същия начин и утре.“

„Разполагаме с доста данни от днешния ден, които ще трябва да анализираме“, обясни техническият директор на отбора Пат Фрай. „Притеснявахме се, че ще завали, което със сигурност щеше да ни усложни живота. За щастие обаче очакваната буря се разрази след края на втората тренировка. Така че успяхме да изпълним цялата си програма.

Пристигнахме тук с две различни конфигурации на ауспусите. Едната използвахме в предишните две състезания. Другата представлява нашата най-нова интерпретация на концепцията за нашата кола, която дебютира на Херес.

На базата на това, което видяхме днес изглежда, че последната е напредък, въпреки че ще трябва да анализираме внимателно и данните, за да направим решение за състезанието.

Пистата изисква ниво на притискане, което е различно от това на трасетата, на които карахме през тази година. Трябваше да изпитаме поведението на гумите, особено това на супер меките в дълга серия от обиколки. Не успяхме да направим много обиколки с тях, защото имаше една сериозна неизвестна, свързана с ниските температури днес.

Факт е, че в прогнозата за неделя се предвижда да е с десет градуса по-топло. Това означава, че ситуацията може да е доста различна спрямо това, което видяхме днес. Поради тази причина ни чака още много работа. Важното е, че започнахме по правилния начин.“