Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Във Ферари избрали настройки с приоритет за състезанието и това им коства...

Във Ферари избрали настройки с приоритет за състезанието и това им коства скорост в квалификацията

3806
0
Шарл Льоклер, Ферари
снимка: Пирели

В тима на Ферари са избрали настройки с приоритет за състезанието в Китай утре и затова изостанаха като скорост от съперниците си в квалификацията на пистата в Шанхай. Шарл Льоклер и Карлос Сайнц, които се класираха шести и седми в сесията за разпределение местата на грида, очакват утре да имат по-добро темпо.

„Направихме компромис (с настройките) за квалификацията и поставихме приоритет върху състезанието утре. Имахме малко повече проблеми от очакваното. Състезателното ни темпо е силно, а надпреварата ще е дълга“, посочи Льоклер

„Износването на гумите ще има сериозна роля. Дори най-малката промяна при вятъра може да повлияе на баланса на колата, така че всичко може да се случи. Ще натиснем утре и да видим какво ще е възможно“, каза още монегаскът.

Сайнц коментира, че квалификацията съвсем не се получи така добре, както се надяваше.

„След инцидента успяхме да запазим спокойствие и реагирахме веднага. Сесията като цяло бе трудна за нас. Имах твърде много проблеми в първия сектор. Като цяло времето ми не бе достатъчно силно за по-добра позиция на грида. Убеден съм обаче, че с тези настройки ще сме по-бързи в състезанието в сравнение с някои от съперниците, стартиращи пред нас. Предстои ни интересна надпревара, в която стратегията ще играе важна роля“, допълни испанският пилот на Ферари.

Шефът на Ферари в F1 Фредерик Васьор каза направо, че в Скудерията са очаквали по-добър резултат в квалификацията

„Представянето ни този следобед бе доста непостоянно – не толкова от един сегмент до друг, колкото от серия за серия обиколки. Мисля, че и двамата ни пилоти извлякоха възможния максимум. На практика дадоха едно и също време в Q3, но като цяло следобедът определено бе хаотичен. И трябва, разбира се, да продължим да работим по това да подобрим представянето си в една бърза обиколка“, заяви ръководителят на Ферари.

„Сега трябва да се концентрираме върху утрешното състезание. В спринта видяхме, че имаме добро темпо в дълга серия. Самата надпревара ще е дълга, така че ще трябва да внимаваме и с износването на гумите, и със стратегията“, добави Васьор.