Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Във Ферари не очакват драми с гумите в Канада

Във Ферари не очакват драми с гумите в Канада

52
0
гараж,механици,пит,Ферари

С обичайните за спецификата на пистата в Канада промени в колата пристигна тимът на Ферари в Монреал, където утре започват тренировките за седмия кръг от шампионата във Формула 1. В традиционното си видео превю, предоставено в медия сайта на тима преди началото на уикенда, техническият директор на Скудерията Пат Фрай разкри, че измененията са свързани преди всичко с малки промени в задното крило и пода, в областта на дифузьорите.

Нямаше много време между Монако и Канада, а характерът на пистите е относително различен и онова, от което се нуждаете по отношение на аеродинамиката, са специфични задни крила, които да осигуряват притискане (но без да се губи скорост на правите) – обясни Фрай.

    Пистата Жил Вилньов е първата в календара тази година, която не изисква високи нива на притискане, а е особено да си бърз на дългите прави.

    Мисля, че ще бъде оспорвано състезание, може би като в Монако и тук всичко е свързано с добрата тракция и спиране – обяснява още специалистът. – Спирачките винаги са били предизвикателство тук, особено спрямо Монако, а тракцията и особено начинът, по който колите използват гумите на излизането от завоите, ще са ключа към износването на задните.

      Според Фрай макар да се използват отново меки гуми както и преди, той не очаква драмите от миналата година, когато се налагаха изключително много смени, а темпото спадаше драматично.

      Цялото интервю на Фрай може да видите тук заедно с разясненията на шефа по двигателите Лука Марморини и началника на логистиката Масимо Балочи.