Начало Избрани Във Ферари не се плашат от напредъка на Мерцедес

Във Ферари не се плашат от напредъка на Мерцедес

2298
0
Ферари
снимка: Спас Генев

Шефът на Ферари Матия Биното не се плаши от напредъка на Мерцедес. Екипът от Бракли постигна значителен напредък през втората половина на сезон 2022 в F1. В момента германците се намират опасно близо до Ферари и дори бяха по-бързи от тях в последните няколко старта.

Скудерията може да загуби второто място при конструкторите за сметка на Мерцедес. Отборът от Маранело имаше значително предимствто пред съперниците си от Бракли в началото на сезона. Италианците дори бяха по-бързи от Ред Бул в началната фаза на тазгодишната кампания.

С напредването на сезон 2022 болидът на Ферари F1-75 започна да изостава и да губи скорост. В същото време Мерцедес въведе редица подобрения в своя болид и се доближи много близо до Черните кончета.

Състезанието в Мексико Сити предложи неочаквано лош резултат за феновете на Ферари. Пилпотите на Скудерията Карлос Сайнц и Шарл Льоклер бяха напълно незабележими през цялата надпревара на пистата Аутодромо Ерманос Родригес. Двамата финишираха пети и шести, като изоставането на Льоклер от победителя Макс Верстапен бе повече от 1 минута. В същото време състезателите на Мерцедес Люис Хамилтън и Джордж Ръсел завършиха втори и четвърти. Така германският отбор е само на 40 точки зад Ферари при контструкторите.

„Мерцедес се завръща“, каза Биното. „Те разработиха автомобила по-добре от нас. Знате,  че ни спряхме разработката на нашия автомобил доста рано, тъй като се съсредоточихме върху колата 2023 г. Изобщо не притеснявам от темповете на развитие, защото знам и кога ние спряхме да се развиваме.“

В резултат на падението на Ферари, Ред Бул спечели последните девет старта. Тимът от Милтън Кийнс грабна победата във всички стартове след края на лятната пауза.

„Ако гледам последните състезания, не винаги нещата бяха добре за нас. Смятам, че в Сингапур бяхме много конкурентоспособни“, заяви шефът на Ферари.

Следващият уикенд в Япония беше мокър. Наистина не бяхме толкова бързи, колкото Макс, но това не беше толкова голяма драма, особено в квалификацията.“

В Остин бяхме конкурентоспособни в квалификацията, но не толкова, колкото очаквахме в състезанието. Мексико] беше много по-лошо. Не мисля, че тенденцията е една и съща, защото Сингапур е конкурентен, Япония не е лоша, докато в САЩ имахме добра квалификация. Така че в Мексико беше много по-трудно.“

Надявам се, че това не е тенденция, която ще продължи. Това беше един труден уикенд за нас.  Сега трябва първо да се опитаме да анализираме какво се случва и какви са били основните проблеми. После трябва да се опитаме да се върнем към нивото си на конкурентоспособност за последните две състезания. Със сигурност се надяваме да сме по-бързи и да се борим за по-добър резултат“, добави Матия Биното.