Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Във Ферари обмисляли размяна на местата на Фетел и Льоклер след питстоповете

Във Ферари обмисляли размяна на местата на Фетел и Льоклер след питстоповете

6351
0
Себастиан Фетел Ферари Сингапур 2019
Себастиан Фетел пред Шарл Льоклер, снимка: Ферари

В екипа на Ферари са обмисляли размяна на местата на Себастиан Фетел и Шарл Льоклер след питстоповете в Гран при на Сингапур. Това призна шефът на Скудерията Матия Биното.

Германецът спря в бокса за нови гуми хард 1 обиколка преди Льоклер. И изненадващо Шарл се върна на трасето зад съотборника си. Оказа се, че във Ферари не са очаквали пресичащата стратегия да има толкова силен ефект.

Разликата между двамата преди стопа на Фетел беше над 3 секунди. В средния сектор в обиколката си след бокса обаче Себастиан е бил по-бърз от Шарл с 1.7 сек. Печелейки още по няколко десети в сектори 1 и 3, Фетел успя да мине пред пилота от Монако.

А това не е било предвиждано от стратезите на Ферари. Тяхната цел бе с ранното си спиране Фетел да се защити от пресичаща тактика от страна на Макс Верстапен и да се опита да мине пред Хамилтън. И двете неща бяха изпълнени.

„Дали обмисляхме размяна на местата след боксовете? Да, обмисляхме, каза Биното. – Но смятахме, че правилното решение е да не го правим. Ще дискутираме и с пилотите ни дали то е било правилно или не.“

След състезанието Льоклер заяви, че от Ферари не са му казали, че Фетел ще спре в бокса за смяна на гуми преди него в края на 19-ата обиколка. „Не бях наясно, че Себастиан е в бокса, каза той. – Очевидно не очаквах той да ме изпревари и беше разочароващо.“

Освен това Льоклер е бил предупреден да се готви за влизане в бокса едва след преполовяване на обиколката, в която направи питстопа си.

Ако на Шарл бе съобщено за влизането на Фетел и бе получил по-рано информацията, че ще спира в края на въпросната обиколка, то той по всяка вероятност щеше да натисне повече и да е по-бърз в нея. Дали обаче това щеше да му е достатъчно да излезе пред Фетел не е ясно.