Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Във Ферари очакват поне 10 секунди наказание за Перес

Във Ферари очакват поне 10 секунди наказание за Перес

3658
0
Матия Биното, Ферари
снимка: Виктор Алекян

В тима на Ферари очакват Серхио Перес да бъде наказан с поне 10 секунди за нарушение при движение зад кола за сигурност. Сейфти карът излиза няколко пъти по време на Гран при на Сингапур. Мексиканецът спечели надпреварата, но победата му все още не е напълно сигурна. Той пресече финала на 7,595 сек пред Шарл Льоклер. Карлос Сайнц остана трети.

„Чеко допусна една и съща грешка при две коли за сигурност. Очакваме поне 10 секунди наказание“, заяви Матия Биното след финала.

„Съжалявам, че не бе взето решение още по време на състезанието. Шарл натисна много сериозно и си изяде предните гуми.

Льоклер не коментира разследването на съперника си.

„Давах всичко от себе си по време на цялото състезание. Лошият старт в началото ми попречи – коства ми победата в състезанието. Превъртях колелата и не можах да тръгна като хората. Сега ще се наспя добре и ще се подготвя за Япония“, каза пилотът от Монако.

Сайнц сподели, че надпреварата е била много трудна за него.

„В нито един момент нямах добър ритъм на мократа писта, а след това просто нямаше как да настигна първите двама. Хубавото е, че не допуснах грешки. Докарах колата до финала и към края на състезанието дори бях бърз, когато натрупах достатъчно увереност. Това е добър резултат за отбора и за конструкторския шампионат“, обясни испанският пилот на Ферари.