Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Във Ферари продължават да подкрепят Фетел

Във Ферари продължават да подкрепят Фетел

4365
0
Матия Биното
Матия Биното, снимка: Ферари

В екипа на Ферари продължават да подкрепят Себастиан Фетел след трудното начало на сезона за него. Това заяви шефът на тима Матиа Биното.

Германецът се завъртя в битката с Люис Хамилтън за 2-ото място в Гран при на Бахрейн. Фетел остана едва 5-и на финала, а можеше да спечели с оглед на повредата в колата на Шарл Льоклер.

„Разбира се, че като бос на тима, аз трябва да отговарям за пилотите ни. На предишната ми позиция не беше така, каза Биното пред Speed Week. – Но е важно, че в тима има правилен състезателен дух.

Това включва и пилотите ни. За даден състезател е важно да усеща увереността на тима. И ние даваме всичко Себастиан да се чувства добре. Но според мен най-важното е да имаме силна кола. И тя трябва да му пасва.”

Фетел пък похвали Мик Шумахер за представянето му в първите 2 дни тестове с актуални болиди от Формула 1 във вторник и сряда. Синът на Михаел Шумахер първо кара колата на Ферари, а след това тази на Алфа Ромео.

„Мик нямаше късмет с метеорологичните условия, но работата му беше много добра, каза Фетел. – Мисля, че той изпита голямо удоволствие, като това се видя на лицето му. Това е най-важното нещо.”

Мик впечатли и тийм мениджъра на Алфа Ромео Беат Зендер. Той е от много отдавна в отбора и помни дори случаите, в които баща му Михаел правеше изпитания и за Заубер. След теста на Мик той заяви:

„Не мога да сравня Михаел и Мик, но последният структурира карането си по много прецизен начин. Той заслужаваше тези тестове. Дори по време на първото си състезание във Формула 2, Мик доказа, че разбира колко е важна работата с гумите.”