Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Във Ферари се съмняват, че ще имат голямо предимство на правите в...

Във Ферари се съмняват, че ще имат голямо предимство на правите в Баку

2337
0
Матиа Биното
Матия Биното; снимка: Майкъл Потс

Шефът на Ферари Матиа Биното се съмнява, че отборът му ще има голямо предимство на правите в предстоящата след седмица Гран при на Азербайджан.

На трасето в Баку има много дълга старт-финална права, на която се предполага, че Фетел и Льоклер ще са доста по-бързи заради по-голямата мощност на двигателя на Ферари. За нея се смята, че е с близо 40 конски сили повече от тази на Мерцедес.

„Ако погледнете скоростта на колите на Мерцедес в Китай, те също бяха много силни, каза Биното. – Може би трябва да питате тях как успяват да са толкова добри. Не мисля, че има голяма разлика между нас и останалите коли на правите.

Баку е трасе, на което със сигурност ще се използва различна аеродинамична конфигурация. Затова смятам, че не само мощността на моторите ще има значение. А също така и аеродинамичната ефективност. В Баку няма само прави, а има и много завои.“

Според Биното битката тази година в челото ще е много оспорвана. И ще има състезания, в които разликата между първия и втория може да бъде само няколко хилядни от секундата в квалификацията.

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.