Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Във Ферари сме спокойни, въпреки трудния старт, твърди Льоклер

Във Ферари сме спокойни, въпреки трудния старт, твърди Льоклер

1148
0
Шарл Льоклер
Шарл Льоклер, снимка: Спас Генев

Шарл Льоклер заяви, че в екипа на Ферари остават спокойни, въпреки трудния старт на сезона. В първите 5 кръга Скудерията не спечели победа, а Мерцедес записа 5 двойни успеха. В тази връзка шефът на тима Матиа Биното вече заяви, че може да се окаже, че концепцията на колата е сгрешена, и че вече се работи по нова такива.

„Имахме труден старт на сезона, каза Шарл на пресконференцията на пилотите в Монако. – Скоростта ни в бавните завои в Барселона не беше страхотна. Но тук в Монако трасето е различно и нещата може да са други. По време на тестовете разбрахме някои неща.

Трябва да продължим да се опитваме да се подобряваме. В отбора сме спокойни и работим изключително здраво. Всички работят много интензивно. Атмосферата в отбора не се е променила.“

За Шарл това ще е домашно състезание. Той е роден и израснал в Монако, като миналата година записа първото си участие там във Формула 1 с екипа на Заубер. След инцидент с Брендън Хартли Льоклер не завърши. Затова сега се надява на много по-добро представяне.

На пресконференцията на пилотите днес не взе участие Люис Хамилтън, както беше обявено предварително.

Заради смъртта на Ники Лауда, който беше шеф на борда на директорите на Мерцедес във F1, Люис използва правото си да не се яви пред медиите, тъй като е много разстроен от случилото се.