Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Във Ферари смятат, че подобряването на представянето в квалификацията трябва да е...

Във Ферари смятат, че подобряването на представянето в квалификацията трябва да е приоритет

20
0
2013,Бахрейн,Фелипе Маса,Ферари,Фернандо Алонсо

В екипа на Ферари смятат, че подобряването на представянето в квалификацията на болидите на екипа трябва да е сред основните приоритети в следващите надпревари. Въпреки че колата показа много добро темпо в състезание, което помогна за триумфа на Фернандо Алонсо в Китай, до момента пилот на отбора не е спечелил полпозишън.

Изпълняващият длъжността главен дизайнер в екипа Симоне Реста смята, че ако отбора се представя по-силно в събота и особено ако колите са в челото на колоната, което да даде възможност за силен старт и излизане начело на колоната, това много ще помогне на пилотите в запазването на ресурса на гумите, благодарение на липсата на коли, а от там и на турболенции пред тях.

„Смятам, че през тази година показахме добро темпо в състезанията и съкратихме изоставането в квалификацията в сравнение с миналата година, но все още имаме доста работа“, заявява Реста пред Аутоспорт. „Силното представяне в събота трябва да е приоритет за нас. Да разберем, как работят гумите и как да ги използваме е важен фактор за това. Съсредоточаването върху настройките за квалификацията и за състезанието е друг важен фактор. Но смятам, че да подобрим представянето си в квалификацията трябва да е приоритет.