Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Във Ферари смятали, че имат половин секунда аванс след първия тест

Във Ферари смятали, че имат половин секунда аванс след първия тест

2866
0
Себастиан Фетел
Себастиан Фетел, снимка: Ферари

В екипа на Ферари са смятали, че имат половин секунда аванс на обиколка след първия тест за изминалия сезон в Барселона. Това призна шефът на тима Матия Биното. След първите 4 дни изпитания в Барселона изглеждаше, че Скудерията наистина има предимство.

Във вторите обаче Сребърните стрели внедриха много нови неща по колата. И разликата между Ферари и Мерцедес се стопи, като пилотите на двата тима постигнаха почти еднакви времена в една бърза обиколка.

В първия кръг от сезона в Австралия обаче се оказа, че шампионите имат сериозно предимство. Фетел изостана на 0.7 сек от Хамилтън в квалификацията, а Льоклер на близо 1 секунда. В хода на сезона авансът на Мерцедес се запази и тимът спечели убедително титлата при пилотите и конструкторите.

„Със сигурност бяхме бързи в първата седмица от тестовете, каза Биното. – Бяхме много силни. Смятахме, че имаме ясно предимство в скоростта спрямо всички конкуренти. Бяхме с около половин секунда по-бързи.

Във втората седмица от Мерцедес внедриха ъпгрейди. И ако видите най-добрите времена от нея, когато всички правиха опити с малко количество гориво и завишиха режимите на двигателите, ние постигнахме еднакви времена с Хамилтън.“

Според Биното, във Ферари обаче са продължавали да имат увереност в скоростта си, тъй като пилотите са съобщили, че колата има много сцепление в задната част и е доста стабилна при спиране. В Австралия обаче в Скудерията са получили студен душ, след като са видели изоставането спрямо Мерцедес.