Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Във Форс Индия убедени в качествата на пилотите си въпреки младостта им

Във Форс Индия убедени в качествата на пилотите си въпреки младостта им

56
0
Жул Бианки,Нико Хюлкенберг,Пол ди Реста

В тима на Форс Индия не смятат, че поемат риск, ангажирайки млади пилоти за поредния си сезон във Формула 1. Екипът предпочете да запази 25-годишния Пол ди Реста след дебютния му сезон в Гран при, промотира 24-годишния Нико Хюлкенберг от трети състезател в титуляр и сложи на неговото място възпитаника на академията на Ферари за млади таланти Жул Бианки, който е на 22.

През последните години в спорта влизат и още по-млади момчета, но точно този пилотски състав се отличава и с доста опит.

Системата на тима ни дава възможност на пилотите да са конкурентоспособни още от първия ден – заяви изпълняващият в момента длъжността шеф на отбора Боб Фърнли. – Те идват при нас година по-рано (преди да започнат да се състезават – б.р.) и процесът очевидно е обмислен. Приемствеността при пилотите е важна за екипа. Не смятам, че поемаме риск с младите пилоти. Според мен разполагаме с едни от най-вълнуващите състезатели и въобще не се притеснявам – допълни той.

Ди Реста ще води отбора през 2012 г. и заяви на представянето на новия болид VJM05, че е наясно с по-големите си отговорности.

Напрежение има във всеки спорт, но да, при мен ще е малко по-високо, тъй като вече не съм новак. Трябва да се концентрираш върху собственото си каране, макар че не можеш да пренебрегваш съотборника си и третия пилот, защото колко стабилна е Формула 1 в момента? – риторично попита шотландецът.

Той и Хюлкенберг преминаха схемата с година като резервни състезатели на тима преди да получат титулярно място. Германецът има един сезон зад гърба си като пилот на Уилямс, като се превърна в истинска сензация в квалификацията за Гран при на Бразилия през 2010 г., когато спечели първата позиция на грида. Нико няколко пъти призна, че годината извън болид не била никак лесна за него.

Форс Индия обаче ми дадоха достатъчно възможности да докажа таланта си в петъчните свободни тренировки. По този начин запазих формата си и сега се връщам. Смятам, че станах по-добър състезател и научих много неща и през миналия сезон – каза Хюлкенберг.

Името на Бианки се спрягаше в няколко различни посоки преди французинът, чийто мениджър е Никола Тод (син на президента на ФИА Жан Тод), да получи място във Форс Индия. За него засега са планирани 9 сесии в петък сутрин на състезателните уикенди. Той направи обичайното изявление, че ще даде най-доброто от себе си, за покаже на отбора, че заслужава повече и да помогне екипът да върви напред.