Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Възможните стратегии за състезанието в Сочи според Пирели

Възможните стратегии за състезанието в Сочи според Пирели

1302
0
Пирели, гуми
снимка: Пирели

Пирели показа кой пилот с какви гуми разполага за състезанието за Гран при на Русия днес. Доставчикът твърдо смята, че най-добрата стратегия е с едно спиране в бокса, тъй като износването на гумите на трасето в Сочи е ниско. Има обаче различни варианти за избор на типове гуми.

За пилотите на Мерцедес – Хамилтън и Ботас, които избраха да карат във 2-ата част на квалификация с медиум, изглежда има само 1 избор. И той е преминаване към хард след близо 22 обиколки. Причината е, че те не разполагат с нов комплект гуми софт.

За тези на Ферари и Макс Верстапен, които ще потеглят с меки гуми, има 2 възможности. Едната е да спрат по-рано – между 15-ата и 19-ата обиколка, и да сложат типа хард. И според Пирели именно тази стратегия ще е най-бързата за надпреварата.

А другата да направят по-дълъг първи стинт със софт (22-26 обиколки) и да преминат към медиум. И тримата разполагат с нов комплект средни по твърдост гуми. Очаква се обаче последната да е по-бавна от първите 2.

Тактика с 2 стопа е смятана от Пирели като определено по-бавната. А и никой пилот в челото няма 2 комплекта нови гуми софт, за да я изпълни.

Тя може да бъде изпробвана от Алекс Албон например, който има 4 комплекта нови гуми софт и ще стартира от дъното на грида. За нейния успех той ще трябва да разчита и на излизане на кола за сигурност или режим на виртуален сейфтикар.