Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Възползвахме се от по-ниските температури, обясни Тото Волф

Възползвахме се от по-ниските температури, обясни Тото Волф

854
0
снимка: Мерцедес

Спортният шеф на Мерцедес Тото Волф обясни, че тимът му се е възползвал от по-ниските температури в 3-ата част на квалификацията. И затова Ботас и Хамилтън заеха първите 2 места на стартовата решетка за Гран при на Азербайджан.

Заради инцидентите на Роберт Кубица в Q1 и на Шарл Льоклер в Q2 квалификацията се забави с близо 1 час. И тя приключи към 19 часа местно време, когато температурите бяха доста по-ниски.

„Във Ферари бяха много бързи в петъчните тренировки. И изключително бързи в 3-ата свободна сесия, заяви Волф. – Не знаехме как да се справим с това. Разликата беше голяма. При такова изоставане не говорим за загуба на скорост, а за това, че гумите не са в правилния работен прозорец.

Но колкото по-напред отивахме в квалификацията, толкова повече успявахме да се справим с този проблем. В края от кола, която първоначално не караше пилотите да са доволни, стигнехме до автомобил, който беше достатъчно добър за Q3. Спечелихме скорост с падането на температурите.”

Волф обясни още, че Хамилтън и Ботас са изчакали на изхода на бокса другите да ги изпреварят, за да са сигурни, че двамата ще са последните, които ще започнат бързите си обиколки. И няма да се налагат да се съобразяват с пилоти зад тях.