Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Вебер: Хюлкенберг е готов за Ферари

Вебер: Хюлкенберг е готов за Ферари

68
0
Нико Хюлкенберг

Вили Вебер е известен като мениджър на Михаел Шумахер, но дори след отказването на 7-кратния световен шампион той продължава да се опитва да подкрепя млади таланти. Един от тях безспортно е Нико Хюлкенберг, за когото Вебер не пожали средства и усилия. И пилотът на Заубер се отплати по най-добрия начин. Мениджърът успя да му намери място в Уилямс през 2010 г., но след като договорът му за 2011 г. не бе подновен и той трябваше да се задоволи с позицията на тест пилот във Форс Индия, дойде раздялата между двамата. Днес Хюлкенберг разчита на Вернер Хайнц и е сред най-търсените пилоти на пазара. Говори се, че той е готов да се присъедини към топ тимове като Лотус и Ферари. Вебер също продължава да следи от близо своя бивш подопечен.

„Аз съм помогнал за развитието на Нико като пилот и познавам много добре неговите възможности и качества“, заявява Вебер пред motorsport-total.com. „Винаги съм бил убеден, че той ще успее, но трябваше да го възпирам от време на време, защото той искаше нещата да се случват прекалено бързо. За първи път той ми направи впечатление във Формула 3, където се състезаваше с пилоти като Марко Витман и Кристиян Виторис. Той обаче бе най-добрият от това трио, защото имаше онзи глад, искаше да разкъса всичко. При него амбицията е комбинирана с огромен талант. Това доведе в началото до сериозно надценяване, но това е нормално за сегашните младежи, те си мислят че могат всичко.

Така че понякога Нико е твърдоглав и сам си поставя прът в спиците. Мисля си обаче, че в последните няколко години той научи много и се разви в правилната посока. Вече вижда, че морето не е до колене и ако успее да овладее слабостите си, тогава пред него предстои сериозна кариера.

Трудно е да се намерят много паралели между Михаел и Нико. Шумахер ме впечатли през 1988 г. на дъжда на Залцбургринг, когато показа невероятен контрол. Той е талант, какъвто се среща веднъж на 100 години. При Нико има още какво да се желае. Въпреки това смятам, че днес той вече е достатъчно зрял и разполага с качествата да се състезава в отбор като Ферари. Още когато бе в Уилямс аз направих връзка с Ферари, като дори преговаряхме със Стефано Доменикали в Маранело. Тогава обаче бе твърде рано.

За всеки пилот е невероятен шанс да се състезава за Ферари, защото това е Тимът.“