Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Италианските медии вече обявяват кой ще замести Биното

Италианските медии вече обявяват кой ще замести Биното

6605
0
Матия Биното
Матия Биното; снимка: Ферари

В Италия медиите вече обявяват кой ще замести Матия Биното начело на Ферари във Формула 1. Луис Камилери изрази доверие към шефа на Скудерията след първия състезателен уикенд. В Гран при на Австрия екипът взе подиум, който обаче от самия отбор признаха, че се дължи повече на стечение на обстоятелствата. Във второто за сезона състезание ситуацията се превърна в кошмар, след като Шарл Льоклер удари Себастиан Фетел и двамата отпаднаха.

Италианските медии са известни с това, че са особено чувствителни към представянето на Ферари. В понеделник отзивите им бяха много остри.

Различни издания обвиняват Биното за това, че колата не е достатъчно добра. Твърдят, че заради политическите действия, в които трябва да участва, ръководителят на Ферари е допуснал грешки в проекта SF1000

Освен преговорите за намаляване на бюджетите и отлагането на техническите правила, времето му бе заето и с разследването на задвижващата система на Скудерията от 2019 г. Поставя се под съмнение възможността изобщо човекът на този пост да ръководи всички аспекти на отбора и съответно се спекулира не дали, а кога ще бъде освободен Биното. Днес Гадзета дело Спорт дори обяви кой ще го замести.

Според изданието това ще е ръководителят на GT департамента на Ферари Антонело Колета

Той е на 53 години, роден е в Рим. В автомобилния спорт влиза през 1991 г. като спортен директор на тима Форти Корсе, който тогава се състезава във Формула 3 и Формула 3000. Работи на същата позиция в Пежо Италия от 1993 г. и след това в Алфа Ромео от 1995 г. Във Ферари работи от 1997 г. – първо като координатор на Ферари Чалъндж. През 2003 г. става шеф на Ферари Корсе Клиенти. От февруари 2014 г. е ръководител на спортния департамент, под чиято шапка са Ферари Чалъндж, GT, F1 Клиенти и XX Програми.